AktualnoZdravstvo

Dr. Vladimir Pirnat: Javni vprašanji odgovornim osebam na JAZMP

Dr. Vladimir Pirnat je nedavno pozval odgovorne osebe na Javni agenciji Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) in sicer:  mag. Vlasto Mežek (predsednico),  mag. Anjo Milenković Kramer (podpredsednico), mag. Jožefa Kovača, dr. Jerneja Drofenika, Jožico Gomboši, mag. Darjo Potočnik Benčič in Anito Kermavnar k odgovoru na sledeči vprašanji:

1.) Ali so vsa uradna dovoljenja/indikacije za vsa cepiva zoper Covid 19 za uporabo v Sloveniji ves čas popolnoma identična z uporabnimi dovoljenji, ki jih je tem cepivom podelila Evropska medicinska agencija EMA?

2.) Ali so kakšna druga uradna dovoljenja JAZMP za uporabo cepiv zoper Covid-19 v Sloveniji članom slovenske Strokovne skupine za Covid-19, NIJZ in Ministrstvu za zdravje vsebovala strokovno ali pravno podlago za njihova uradna stališča, nasvete in napotke “naj (se) cepimo tudi zaradi solidarnosti,  da zaščitimo pred okužbo/boleznijo Covid-19 druge ljudi”?

 V dodatku pa je bilo vključeno tudi Javno pismo Zdravniški zbornici Slovenije ZZS, ki ga navajamo v celoti:

 

Spoštovani,

Predsednica slovenske zdravniške zbornice ZZS prof.dr. Bojana Beovič, dr.med. je s priporočili, navodili in dejanji zavajala zdravnice, zdravnike in slovensko javnost:

1.) priporočala, da naj se zoper Covid-19 cepi čim več ljudi, da obvarujemo ranljive in bližnje osebe,

2.) zatrjevala, da so eksperimentalna cepiva zoper Covid-19 učinkovita in varna,

3.) ni zahevala/zagotovila, da cepilci pred cepljenjem podrobno razložijo vsaki osebi individualno korist in potenciano nevarnost bolezni Covid-19 in eksperimentalnih cepiv zoper to bolezen,

4.) ni zahtevala/zagotovila, da naj zdravnice in zdravniki pozorno spremljajo cepljene osebe in vsako nepojasnjeno ali nepričakovano poslabšanje zdravja in smrt nemudoma sporočijo NIJZ kot možno posledico eksperimentalnega cepiva zoper Covid-19.

S spoštovanjem,

mag. Vladimir Pirnat, dr.med.

PRILOGA:

Poročilo poslancev v EU parlamentu o uradnih odgovorih Evropske medicinske agencije EMA glede dovoljenj za uporabo cepiv zoper Covid-19:

EMA je podelila cepivom zoper Covid-19 pogojna dovoljenja, le za individualno rabo/zaščito, ker ni bilo dokazano, da cepiva zoper Covid-19 preprečijo prenos okužbe/bolezni.

EMA ni dala cepivom zoper Covid-19 dovoljenja za množično uporabo (da bi cepljeni ščitili pred okužbo in boleznijo ranljive in bližnje osebe).

EMA je priporočila/zahtevala, da cepilci pred cepljenjem vsakogar seznanijo z možnimi poznanimi in nepoznanimi škodljivimi posledicami eksperimentalnih cepiv zoper Covid-19 ter zanj objektivnim rizikom težjega poteka ali smrti zaradi necepljenja oz.okužbe z virusom SARS CoV-

EMA je priporočila/zahtevala, da cepilci beležijo in nemudoma prijavijo vse takojšnje in kasne nepojasnjene oz. nepričakovane zdravstvene težave pri cepljenih zoper Covid-19.

https://triglavmedia.si/novice/politika/340-udarna-novica-o-eksperimentalnih-cov-19-injekcijah

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja