AktualnoKulturaPravoZdravstvo

Obisk avstralske aktivistke Monike Smit v Ljubljani

V petek, 6. oktobra 2023, nas je v okviru svoje evropske turneje obiskala avstralska aktivistka, legendarna Monica Smit. Z zanimanjem smo prisluhnili ustanoviteljici avstralskega gibanja »Reignite Democracy Australia,« ki se je pogumno zoperstavila eni od najbolj surovih oblik vladne tiranije v času plandemije. Iz prve roke smo lahko slišali presunljivo izpoved dekleta, ki se je sredi najhujšega zaprtja, zloglasnega lock-downa, nehote znašlo v šestmilijonski zvezni državi Viktoriji, kjer niso prizanašali niti najranljivejšim skupinam,  brutalni napadi na nedolžne državljane pa so bili stalnica.

Pred nami je stalo simpatično dekle z drugega konca zemeljske oble, ki nam je brez kančka ega in samovšečnosti pojasnilo neverjetne okoliščine ne tako davnih dogodkov. Ko dojameš, da v t. i. sodobni »demokraciji« obstajajo sile, ki so sposobne za 22 dni v zaporniško celico potisniti nedolžno osebo z za lase privlečeno obtožbo napeljevanja ljudstva proti lock-down ukrepom. Iz Monice vreta pogum in želja po svobodi, a kljub temu ostaja popolnoma mirna in osredotočena na končni cilj. Prisotne na dogodku so očarali njena iskrenost in vera v boljši jutri, premišljenost in še vrsta drugih vrlin.

V skupnem neformalnem pogovoru, ki je sledil, smo kovali načrte za prihodnost in se prepričali, da v nobeni državi ni bistveno drugače, ko gre za odzive prebivalcev na grožnje oblasti.

Monica je izrazila podporo tudi na srečanju prisotnemu Ivanu Jurgcu in njegovi iniciativi za ohranitev gotovine kot plačilnega sredstva, eni od temeljnih zahtev globalnega odporniškega gibanja.

»Global walkout« je upravičen in nujen odziv na globalne grožnje človeštvu s strani sovražnih spletkarskih »elit,« samooklicanih gospodarjev sveta. V ozračju optimizma, ki v naših krajih neredko izostane, smo se strinjali, da je naše skupno sporočilo vsem tiranom: Ni nas strah, pripravljeni smo na vse vrste vaših napadov, pa najsi bodo še tako bizarni in v nasprotju z naravo, naravnani proti sočloveku.  Ko smo se poslavljali in na avtomobile navdušeno nalepili Monicine simbole »Freedom«, smo si obljubili,  da  bomo ugrabljeno besedo spet dobili nazaj!

WE ARE READY! PRIPRAVLJENI SMO!

Hvala naši srčni gostji in vsem prisotnim,

Ekipa Pogumen.si

 

Celoten posnetek si lahko ogledate na: