VARNOST

Celotna človeška zgodovina je prežeta z nasiljem in izmenjajočimi se obdobji miru in vojskovanj. Vsaka nova vojna je z razvojem tehnologije vse okrutnejša, žal tudi do civilnega prebivalstva. Pretekla leta so zaznamovana z neverjetnim pojavom specialne vojne, ko žrtve padajo, ne da bi se večina tega nespornega dejstva sploh zavedala. Agresor je sicer znan, kot tudi podli vzgibi v ozadju – ki se sicer v ničemer ne razlikujejo od predhodnih vojn. Vedno je šlo za moč, prevlado in interese močnejših.

Enako velja tudi za najtemnejšo plat vseh vojn: domače izdajalce. Od nekdaj se v vsakem narodu najdejo tisti, ki jim je bolj mar za lastno korist, materialno okoriščanje in podobne pritlehne vzgibe, kot pa za pravico, narodov blagor, preživetje in borbo za osvoboditev. Agresorju so seveda tovrstni pomagači najbolj v pomoč, saj praviloma odlično poznajo domače okolje in tako z manjšim trudom dosegajo zavidanja vredne rezultate. Toliko lažje, če se navzven pretvarjajo, da se borijo za svobodo in si s tem izborijo odlično izhodišče za izvedbo svojih sramotnih namenov.

Skupaj preprečimo podlim posameznikom, da še naprej zavajajo in razdvajajo dobronamerno ljudstvo. Razkrinkajmo njihove resnične namene, ustavimo vojne dobičkarje in izdajalce, skupaj preprečimo nadaljne namerne blokade upora!

Odloči se, bodi.pogumen.si in prispevaj po svojih močeh za uspeh projektov, ki jih vodijo naši strokovnjaki z raznolikih strokovnih področij.