DUHOVNOST IN MORALA

vera.jpg

»Sodobna« družba žal temelji na materializmu, brezglavemu potrošništvu in opuščanju temeljnih moralnih in duhovnih vrednot človeka. Sistemsko je poskrbljeno, da je prostega časa vse manj, namesto družine, medsebojnega razumevanja, strpnosti in humanosti je danes v zahodnih družbah pomemben zgolj dobiček, izkoriščanje človeka za bogastvo peščice. Drobtinice in obglodane kosti z mize fevdalcev danes nadomeščajo ceneni nadomestki ljubezni, kot so poneumljanje preko komercialnih medijev, mobilnih telefonov, cenenega potrošništva idr. Vse v zasledovanju končnega cilja pokvarjenih elit, vzpostavitve popolne kontrole in transhumanizma. Pri tem nas zvito delijo in razslojujejo po načelu deli in vladaj. Tudi na področju vere in t.i. ateizma.

Zato je toliko bolj pomembno, da ne nasedamo več na cenene trike in se venomer vračamo v vlogo podložnih med seboj skreganih tlačanov. Ne glede na našo veroizpoved so namreč duhovnost, družina in tradicionalne vrednote še kako pomembne in daleč od nazadnjaštva, ki nam ga skušajo vsiliti.

Prisluhnimo duhovnim avtoritetam, ki so s svojo iskrenostjo, humanostjo in dobrosrčnostjo že davno presegli umetno ustvarjene omejitve posameznih cerkva. Ki ne vidijo sovražnika v ateistu, ali človeku drugačne veroizpovedi. Ki jim ne gre za suhoparne zapovedi in zgolj zunanje izražanje vere, temveč predvsem za ljubezen do sočloveka ter iskanje medsebojne harmonije in miru v svetu.
Le tako bomo presegli umetno ustvarjene omejitve, izboljšali samega sebe in hkrati presegli načrtno ustvarjene strahove in prizadevanja podlega nasprotnika.

Odloči se, bodi.pogumen.si in prispevaj po svojih močeh za uspeh projektov, ki jih vodijo naši strokovnjaki z raznolikih strokovnih področij.