AktualnoPravoVarnost

EVROPA. Stara gospa, ki se je odločila storiti samomor

Piše: Dušan Jambrošič

Verjamem, da je marsikdo začudeno dvignil obrvi ob moji zadnji facebook objavi, v kateri sem brez zavore, brez filtra, brez dlake na jeziku in verbalno ostro “obračunal” z ekipo slovenskih evroposlancev in evroposlank, ki so na zadnjem plenarnem zasedanju glasovali za izglasovanje resolucije, ki bi Ukrajini omogočila uporabo raket dolgega dosega (ATACMS, Storm Shadow) za napade globoko na ruskem ozemlju. Verbalno oster in neusmiljen sem bil zato, ker vem kakšne posledice takšna odločitev lahko potegne za sabo, ko se odločiš za odkrito provokacijo največje jedrske sile sveta, kar Rusija seveda je. In zato, ker izdaje in izdajalcev kot takih ne toleriram. Nikoli jih nisem, nikoli jih ne bom. Ne toleriram in organsko ne prebavljam prodanih duš, ki se igrajo ljubega boga in mislijo, da imajo pravico odločati o naših življenskih usodah. Brez trohice logike, zdrave kmečke pameti in treznega razmisleka o morebitnih posledicah tovrstnih dejanj.

V zadnjih treh desetletjih smo v Sloveniji kar nekaj miljonov evrov dobesedno vrgli skozi okno že samo s prirejanjem nekih referendumov na katerih smo se ubadali z dokaj obrobnimi in za naše življenje relativno nepomembnimi stvarmi. Ali smo zato, da so ob nedeljah trgovine odprte, so nas spraševali. Spraševali so nas tudi, ali podpiramo zakon o vodah, ali smo za legalizacijo marihuane in evtanazije, itd. Rezultati teh referendumov za vladajočo politično garnituro seveda niso zavezujoči. Zato se tem referendumom reče posvetovalni referendumi. Ta denar bi lahko dosti bolj koristno porabili za gradnjo vrtcev, šol, bolnišnic, infrastrukture. Mečejo nam pesek v oči in nas prepričujejo, da imamo možnost o nečem odločat. V resnici ne odločamo o ničemer. Za sistem smo koristni le toliko časa, dokler pridno in ubogljivo sledimo nekim njihovim agendam, se ne upiramo, ne razmišljamo s svojo glavo in dokler disciplinirano plačujemo davke. Je pa zelo zanimivo in zgovorno, da nas ob vseh teh silnih referendumih (na nekaterih od njih je bila udeležba volilcev manj kot 30%) niti enkrat niso vprašali, kakšno je naše mnenje o financiranju in oboroževanju ukrajinske vojske. Kako mi gledamo na to, da smo posredno vpleteni v konflikt, ki ni naš konflikt in ni naša vojna. To politikov ne zanima. Ne v Sloveniji, ne v katerikoli drugi članici EU. Mi moramo kot člani EU in zveze Nato sodelovati. Ker so ameriški šefi tako naročili. Dajte v google vtipkat vprašanje: koliko vojaških baz ima Amerika v Evropi? Presenečeni boste nad podatki. Ta podatek vam bo dal tudi odgovor na vprašanje ali smo Evropejci suvereni in samostojni pri svojih odločitvah. Že dolgo ne.

Nekaj vrstic višje sem omenjal ukrajinske napade globoko na ruskem ozemlju. Ob tem je seveda treba jasno in nedvoumno povedati eno stvar. Ukrajina s pomočjo satelitov zveze Nato, inštruktorjev zveze Nato in orožja zveze Nato napade globoko na ruskem ozemlju izvaja že zdaj. Le, da bi odslej to bilo brez kakršnihkoli omejitev. Tudi vdor na področje Kurska, še ena operacija, ki se jim je sfižila in katere namen je bil zasedba jedrske elektrarne ter odvrnitev pritiska na ostalih bojiščih, je bila vodena s strani ameriških in angleških operativcev. V Poltavi, centralnem delu Ukrajine kjer so Rusi z dvema Iskander raketama demolirali komunikacijski center zveze Nato, je umrlo veliko švedskih pilotov in vojaških inštruktorjev ter operativcev Saaba. Saab je bil svoje čase švedska firma najbolj znana po izdelavi avtomobilov, nato pa so se preusmerili na vojaški sektor. Tako hudo je bilo, da je švedski zunanji minister dva dni kasneje nepreklicno odstopil. Brez pojasnila. Hm, kaj v Ukrajini počnejo Američani, Angleži, Švedi in Francozi, če gre za rusko – ukrajinsko vojno? Mislim, da bi bil dve leti in pol po začetku tega konflikta skrajni čas, da mainstream mediji nehajo kot papige ponavljat, da gre za vojno med Rusijo in Ukrajino. Že od vsega začetka je šlo za proxy vojno med Rusijo in ZDA. Komu koristi šibka Evropa? Američanom. Komu koristi šibka Rusija? Američanom. Če se pa ob tej operaciji Američani dokopljejo še do ukrajinskega ozemlja, ki je bogato založeno z minerali, redkimi rudninami in najbolj rodovitno zemljo v Evropi, pa še toliko bolje za njih. Vmes pa nam prodajajo pravljice o tem, da se oni borijo za evropske vrednote. Ne. Njim je popolnoma vseeno, koliko Ukrajincev bo umrlo. Gladko jim dol visi, koliko mater bo ostalo brez sinov, koliko žena bo ostalo brez mož in koliko otrok bo ostalo brez očetov. Gre le za kolateralno škodo hegemona oziroma imperija, ki vojno krvavo potrebuje. Jenkiji se ob dirigentski palici židovskih lobijev borijo za koristi lastne orožarske industrije in naravne resurse. Le teh je v Ukrajini, ki je po površini dvakrat večja od Nemčije in trikrat večja od Velike Britanije obilo. Zato ne preseneča podatek, da je BlackRock ameriški finančni sklad, ki razpolaga z nepredstavljivimi finančnimi virami dobesedno kupil 40% ukrajinskega ozemlja. Mali židovski pizdun Volodimir Zelenski se jim je ob tem prijazno zahvalil. Prodaš lastno državo in narod tujcem, nato pa se jim ves našmrkan še zahvaljuješ. Zelenko… tudi ti boš kmalu bežal pred besom lastnega naroda. Kot je nekoč bežal Ceacescu v Romuniji.

Evropa po zaslugi svoje brezvretenčarske politike na geopolitičnem parketu že dolgo ni več pomemben igralec. Nihče nas ne jemlje resno. Ob politikih takega kova kot so Olaf Scholz, Emanuel Macron, Ursula von den Leyen in podobna izdajalska golazen, to niti ne preseneča. Kar pa je novo je to, da v bližnji prihodnosti tudi v gospodarskem smislu Evropa ne bo več igrala pomembne vloge. 356 paketov sankcij namenjenih Rusiji je bistveno več škode povzročilo evropskemu kot ruskemu gospodarstvu.

Vsi tisti, ki imate na svojih profilnih facebook fotkah še vedno ukrajinske zastave… kaj naj vam rečem, nategnili so vas. In vam prodali zgodbo, ki je enako verodostojna kot zgodba o covidu in tako imenovanih cepivih.

Rad bi bil optimist. Srčno rad bi verjel, da se bodo zadeve obrnile v pravo smer. Sploh zdaj, ko sem lastno življenje po vseh kaotičnih in dramatičnih dogodkih uspel zapeljat v bolj mirne vode. Ampak tole ne kaže dobro.

Srečno, Evropa. Srečno nam vsem!

Povezava do originalnega članka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja