Nekategorizirano

Poročilo s predavanja II: Znanstvena dejstva o škodljivem sevanju in geoinženiringu

Nedavno smo poročali o predavanju »Znanstevna dejstva o škodljivem sevanju in geoinženiringu« v Mariboru.

Objavljamo tudi zadnji dve predavanji, Sonje Vidič, magistre fizike, strokovnjakinje s področja meteorologije / fizike in kemije atmosfere, ter Božidarja Kemića, mag.fizike:

O izjemno povečani izpostavljenosti elektromagnetnemu sevanju in vplivu na zdravje prebivalstva so naši gostje iz Maribora spregovorili tudi v nedavni oddaji »EKO Zona« na HRT in sicer skupaj z akademikom Krešimirjem Pavelićem:

EKO ZONA / HRT

Spregovorili so o možnih dolgoročnih posledicah povečani izpostavljenosti ter o načelu previdnosti. Kakšen je resnični vpliv na kardiovaskularni sistem, imunološki in nevrološki sistem in biokemijske parametre v telesu?

Opozorili so  tudi na netermične učinke, možnosti nastanka tumorjev, kancerogenosti, elektroporacije (povečanje prepustnosti celične membrane), sindromu povečane elektro preobčutljivosti in preobremenjenosti možganov zaradi nenehne uporabe naprav oz. pojavu t.i. NOMOFOBIJE (ang: »no mobile phone« fobija) ter zakonskih določbah, ki upoštevajo zgolj termične učinke sevanja. Predstavljene so tudi ugotovitve norveškega eksperimenta, vpliva prepovedi uporabe mobilnih naprav v šolah ter podatki o enormnih sredstvih, ki jih operaterji vlagajo za potrebe lobiranja v EU parlamentu.

Kot je razvidno iz prispevka na HRT, tudi na Hrvaškem očitno Ministrstvo za zdravje ne odgovarja na apele in svarila znanstvenikov in to kljub bistveno večji izpostavljenosti  njenih državljanov v primerjavi z  npr. Dunajem  (890 krat manjša v primerjavi z Zagrebom!). Kljub temu je državna televizija pri naših bližnjih sosedih očitno tudi prostor za izmenjavo drugačnih mnenj od uradno veljavnih, kjer domači strokovnjaki svetovnega slovesa lahko državljanom odkrito podajajo svoja dognanja in izražajo skepso nad uradno začrtano »resnico«.

Ni skrivnost, da  tovrstnih soočenj v programskem sklopu Televizije Slovenija (in sorodnih komercialnih različic) ni zaznati (razen redkih izjem na obrobnih kanalih).

V kolikšni meri smo torej ogroženi državljani v Sloveniji in ali je  kdo od pristojnih na naših tleh izvedel uradne meritve v Ljubljani in jih primerjal z razpoložljivimi podatki z Dunaja oz. Zagreba? Ali se pač slepo zanašamo na neprepričljive nasprotne trditve posameznikov, ki praviloma prezrejo vse dokazne materiale? Odgovore zagotovo poznajo krojilci resnice na naših tleh, zato smo se za odgovore na vprašanja obrnili tudi na pristojne organe v Republiki Sloveniji. Za preverbo verodostojnosti pa smo povprašali tudi Oštro, ki sicer kategorično zanika kakršnekoli negativne učinke EM sevanj . Na naš nedavni predlog, da se njihovi neodvisni strokovnjaki, na katere stavijo pri svojem očitno odločujočem mnenju, soočijo s stroko (ki ima nasprotna stališča), se namreč niso odzvali.

Nikakor pa ne smemo prezreti opozoril vrhunskih strokovnjakov iz sosednje Hrvaške, ki si neumorno prizadevajo, da resnica pride do javnosti. Le z osveščanjem prebivalstva na podlagi resničnih dejstev iz ust angažiranih znanstvenikov bomo lahko dosegli nujno potrebno raven zavedanja in preprečili nadaljnje škodljive učinke na zdravstveno stanje nas vseh.

Že v nedeljo 20.10. pa bo na sporedu 2.znanstveni in strokovni simpozij »Znanost ali dogma« v Zagrebu, kjer se nam zopet obeta udeležba izjemnih znanstvenikov:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja