Pričevanja iz zdravstvenih ustanov

Zaupno.

Tukaj zbiramo pričevanja zdravstvenih delavcev, ki delajo neposredno z bolniki. Vedno pogosteje se srečujemo z informacijami, da je v zadnjem času več poslabšanj kroničnih bolezni, več srčnih infarktov in težav s krvnimi strdki, pri čemer se s tem soočajo veliko mlajši ljudje kot je bilo to običajno pred tremi leti.

Nekateri zdravstveni delavci kljub temu, da nimajo navodil po spremljanju cepilnega statusa to delajo, zato opazijo, da je več poslabšanj zdravstvenega stanja in težav z zdravjem med tistimi, ki so se odločili za cepljenje proti C-19. Ker bi radi, da se takšna pričevanja zberejo na enem mestu, vabimo vse zaposlene v zdravstveni oskrbi, da na tem portalu anonimno ali z imenom delijo svoja opažanja.

Anonimna oddaja vaše izkušnje Pričevanja zdravstvenih delavcev – obrazec

PRIČEVANJA

O koronskem cepljenju imam svoje mnenje. Nikoli nisem v celoti verjel uradni propagandi in ker delam v urgenci zdravstvenega doma se dnevno srečujem z bolniki in vidim da je nekaj drugače. Splošno navodilo ob sprejemu bolnikov je, da zberemo čim več informacij o njegovi anamnezi. Uradnih navodil, da pri vsakem sprejemu pridobimo tudi podatek o cepilnem statusu o cepljenju proti C-19 nismo dobili. To sem zaradi lastne radovednosti spremljal sam in sicer tako, da sem bolnike najprej povprašal o tem, če so preboleli korono in nadaljeval še s podatkom o cepljenju proti C-19. Zgodi se, da bolniki, ki so bili cepljeni proti C-19 pogosteje zbolijo za korono, kar ni logično. Prav tako so bolniki, ki so bili cepljeni proti C-19 pogosteje soočeni s poslabšanjem kronične bolezni, čeprav to povezujejo s long-kovidom. Na splošno je več težav s srcem, zato se mi zdi čudno, da nimamo navodil, kjer bi bolj sistematično spremljali povezavo med cepljenjem proti C-19, long-kovidom in težavami z zdravjem.

V tem videu si lahko pogledate pričevanje medicinske sestre, nastopila je pošteno in pogumno, odgovorno do bolnikov.

V tujini je teh pričevanj iz zdravstvenih ustanov kar nekaj, v Sloveniji zelo malo. Zato vas vabimo, da s svojim pričevanjem pomagate do resnice tudi vi. Pričevanje je lahko anonimno ali podpisano, lahko uporabite samo inicialke. V vsakem primeru pa vas prosimo, da napišete vaš poklic (zdravstveni tehnik, zdravnik, reševalec,…).

Za več vprašanj smo vam na voljo na info@pogumen.si.

Zdravniki in drugi zdravstveni delavci, ki jim je resnica pomembna so se združili v organizaciji FLCCC – Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, ustanovljeni leta 2020 s strani vodilnih strokovnjakov za intenzivno nego. V spodnjem videu si lahko pogledate kako bojeviti in predani resnici so.