Otroška cepiva

igla

CEPLJENJE OTROK PROTI NALEZLJIVIM BOLEZNIM, PROGRAMI CEPLJENJA
Ta projekt je namenjen klasičnemu cepljenju otrok proti nalezljivim boleznim, programom cepljenja, upravičenosti širitve programa cepljenja in splošnim informacijam, o katerih nam mediji, zdravniki in zdravstvena politika ne povedo ničesar.
Če imaš idejo kako s svojim prispevkom nadgraditi delo te skupine ter voljo in čas to idejo tudi uresničiti, te vabimo, da se nam pridružiš. Piši nam na info@pogumen.si
Zdravstvena stroka zatrjuje, da so programi cepljenja otrok varni, oziroma in da so splošne koristi nad škodo, ki je povzročena z neželenimi učinki po cepljenju. Tako kot na večina področjih imamo tudi na področju cepljenja veliko študij, ki dokazujejo tako ne-varnost in preveliko škodo v primerjavi s koristmi, kot tiste, ki dokazujejo nasprotno. Če bi bili znanstveno korektni, bi morali v metaanalizah vedno upoštevati oboje, zdravstvena politika pa je žal usmerjena samo v študije, ki kažejo koristi in minimalno škodo. Nekaj znanstvenih študij, kjer so predstavljena dejstva o škodljivosti cepiv smo zbrali tukaj.
Ministrstvo za zdravje skupaj z Evropsko regulatorno institucijo ukinja monografije za določena cepiva. To pomeni še manj znanstveno potrjene uporabe cepiv in še več dela po nareku institucij, ki si jemljejo pravico, da same odrejajo kaj je varno in kaj ne. Dokumente o ukinitvi monografij si lahko ogledate v slikah pod tekstom.