Analiza težkih kovin v ozračju in okolici

analiza1

V današnjem času in okolju se pojavlja utemeljen sum, da bi lahko bili prekomerno izpostavljeni težkim kovinam. Ta sum potrjuje tudi porast zdravstvenih težav, ki ustrezajo tovrstnim zastrupitvam. Aplikacija težkih kovin v okolje sicer ostaja neznana, pri čemer pa različne skupine in posamezniki razlagajo aplikacijo preko pršenja iz zraka, s tako imenovanimi chemstrali.

Zastrupitev s težkimi kovinami (toksičnost) je posledica izpostavljenosti težkim kovinam, kot so svinec, živo srebro in arzen. Težke kovine se vežejo na dele naših celic, kar našim organom preprečuje, da bi opravljali svoje delo. Simptomi zastrupitve s težkimi kovinami so lahko smrtno nevarni in lahko povzročijo nepopravljivo škodo.
V zadnjih letih je v Sloveniji opaziti veliko mnenj, da se na nebu pojavlja več belih črt, kot običajno, pristojne institucije in strokovnjaki so podali razlago, da to za seboj puščajo letala. Ker je teh belih sledi pomembno več, bi radi podrobneje raziskali naravo teh sledi in pridobili odgovore pristojnih institucij o korelaciji med prometom in pojavnostjo.

Znotraj tega projekta želimo:

  •  čim bolj spoznati dejansko stanje o stanju težkih kovin v človeku, vodi in zemlji ter dobljene podatke primerjati s podatki o stanju težkih kovin v zemlji in vodi z letom 2018 ter biološke vrednosti v človeku z referenčnimi podatki o »varnem« stanju težkih kovin v telesu,
  • raziskati pojavnost belih črt na nebu in
  • pripraviti teoretični zbir težkih kovin v telesu, stranske učinke prekomernega kopičenja in možne načine samopomoči.
    V drugi fazi raziskave bi radi preko vprašalnika nagovorili posameznike, da ocenijo svoje zdravje na težke kovine.

Če imaš idejo, kako s svojim prispevkom nadgraditi delo te skupine ter voljo in čas to idejo tudi uresničiti, te vabimo, da se nam pridružiš. Piši nam na info@pogumen.si
Tvoj prispevek za lepšo prihodnost vseh nas in predvsem naših otrok je pomemben.

Za začetek bomo v deževnici bi testirali naslednje: aluminij, baker, kadmij, svinec, cink, barij, stroncij, nikelj, zelezo.

Božidar Kemić, mag.phys, je za Slobodni Zajedno Zadar govoril o iniciativi Instituta za bio i tehnosferu, o rezultatih deževnice na območju Republike Hrvaške.
Rezultate so poslali na nekatere institucije in zahtevali odgovore pristojnih, saj so rezultati deževnice pokazali prisotnost težkih kovin, kar je zaskrbljujoče. Deževnica ne bi smela imeti v sebi nobene težke kovine, pa so kljub temu našli železo, aluminij, nikelj, bor, barij in stroncij. Od kje se je to znašlo v deževnici?

Mag. Kemič sumi, da bi bilo lahko to posledica belih sledi na nebu. Dodaja tudi, da ne trdi ničesar, ampak samo postavlja legitimna vprašanja. Obstajajo namreč verodostojne metode meritev s katerimi bi lahko ugotovili korelacijo med težkimi kovinami in črtami na nebu, sploh ker teh črt ni mogoče vedno povezati samo z sledmi letal na nebu.