AktualnoVarnost

Ali ste volili za to, da bodo v ponedeljek 23. Septembra 2024 padale jedrske bombe po Ljubljani?

Piše: Mitja Kunstelj

Evropski parlament slepo sledi ameriškim željam in interesom. Vojna v Ukrajini ne gre po načrtih zahoda, saj ruska vojska zmaguje na vseh frontah. Domislica ameriških vojaških strategov, da bodo ukrajinske sile z vdorom na rusko ozemlje (Kursk) ustavile napredovanje ruskih sil pri Donbasu, so se izkazale za veliko napako. Rusi napredujejo na celi frontni črti, zato so ameriški generali prišli na idejo, da bi Rusijo napadli z raketami dolgega dosega.

Za kaj takšnega, bi moral evropski parlament odpraviti vrsto omejitev v zvezi z vojaško pomočjo Ukrajini. Ena od omejitev je prepoved uporabe raket dolgega dosega. Ukrajinci ne smejo z orožjem, ki so ga dobili od članic NATO pakta , streljati na rusko ozemlje, če poenostavim.

Kaj se je ta teden zgodilo v evropskem parlamentu, ste bili seznanjeni. Amerika bo zdaj v svoji proxy vojni izkoristila Ukrajino, da bo izzvala Putina, kje so njegove meje. Na odgovor ruske dume ni bilo treba dolgo čakati. Zahodu in Ameriki so obljubili odgovor. Napad na Evropo z jedrskimi konicami in začetek III. svetovne vojne. Ali če spet poenostavim, začetek konca. Armagedon!

Od politične propagande v prodanih medijih se zaslepljeno ukvarjate z Marto Kos in Udbo. Da so vsi slovenski poslanci v Bruslju z izjemo Prebiliča glasovali za uničenje civilizacije in planeta, je za večino očitno drugorazredna novica.

V četrtek je Evropski parlament sprejel nezavezujočo resolucijo, v kateri poziva Ukrajino, da dovoli napad globoko v Rusiji.  Kot odgovor je predsednik ruske dume (en dom njihovega parlamenta) podal najjasnejšo izjavo o tretji svetovni vojni in jedrski vojni!  OSUPLJIVA izjava. . .

Evropski parlament je 19. septembra sprejel resolucijo, ki poziva države članice EU, naj odpravijo omejitve Ukrajine glede uporabe orožja, ki ga dobavi Zahod, znotraj Rusije.

Predlog je bil sprejet s 425 glasovi za, 131 proti in 63 vzdržanimi glasovi. Od slovenskih parlamentarcev so glasovali za vsi, razen Prebiliča.

Ruski predsednik Vladimir Putin je pred tem posvaril pred obsežno vojno, če Nato in Evropa dovolita napade na rusko ozemlje z ameriškimi raketami, ker morajo te rakete aktivno voditi ameriški sateliti, in če ameriški sateliti vodijo te rakete, potem so ZDA v dejstvo, “v vojni z Rusijo.”

V odgovor na to, o čemer je glasoval Evropski parlament, je predsednik ruske dume nastopil v parlamentu in rekel:

Predsednik ruske dume Vjačeslav Volodin:

»Za tiste, ki niste razumeli prvič, Evropski parlament je danes pozval države EU, naj odpravijo omejitve za udare Kijeva globoko na ozemlje naše države, povečajo vojaško podporo Ukrajini in objavijo zbiranje sredstev od prebivalcev Evrope za potrebe oboroženih sil Ukrajine.

Še enkrat bom ponovil. Če se kaj takega zgodi. bo Rusija ostro odgovorila z močnejšim orožjem.

O tem naj si nihče ne dela utvar. Državna duma vztraja pri tem.

Vprašanja za poslance Evropskega parlamenta:

Ste se pred to odločitvijo posvetovali s svojimi volivci?

Si državljani evropskih držav želijo, da vojna pride v njihov dom?

To, h čemur poziva Evropski parlament, vodi v svetovno vojno z jedrskim orožjem.

Pred takšno odločitvijo se je bilo treba spomniti lekcij druge svetovne vojne. Takrat je v boju proti fašizmu umrlo 27 milijonov sovjetskih državljanov.

Naša država je osvobodila vas in vso Evropo. Zapomni si to. Ne pozabi.

Po izjavi Evropskega parlamenta sodeč ste očitno pozabili.

Državljani naše države vedo, kaj je vojna, šla je skozi vsako družino. Zmaga nad nacizmom je imela visoko ceno.

ZDA in Anglija, ki se danes imenujeta zmagovalki, sta v drugi svetovni vojni izgubili manj kot 800.000 ljudi. Naše izgube samo v bitki za Stalingrad so bile 1.130.000 ljudi.

Edina stvar, ki bi jo Evropski parlament moral storiti po taki izjavi, je, da se razpusti.

Za vašo informacijo, čas leta rakete Sarmat do Strasbourga je 3 minute 20 sekund.”

 

Da poudarim:  SARMAT najnovejša ruska jedrska raketa z več bojnimi glavami, ki lahko nosi petnajst (15) neodvisnih bojnih glav zasnove Avantgard, ki potujejo s hitrostjo 25 Machov (30.400 km na uro) in jih ni mogoče prestreči ali ustaviti.

Moje vprašanje je slovencem, slovenskim parlamentarcem, slovenski vladi in sloveskim parlamentarcem v evropskem parlamentu: se zavedate teže svojih dejanj?

Se zavedate, da lahko jedrske bombe padajo po Ljubljani že v ponedeljek? Ne zato, ker je Rusija grda, temveč ker jo ZDA, EU in s tem Slovenija nenehno izzivata.

Če ne želiš tega, pošlji poziv k javnemu nasprotovanju poslancem v sloveniji, slovenski vladi in evropskim parlamentarcem iz slovenije – vzorec je priložen. Naj se izjasnijo, kaj želijo? Želijo uničiti sedanjost in prihodnost slovencev?

Emaili so zapisani skupaj, tako da je dovolj en email:

Slovenski državni zbor in državni svet; Slovenska vlada in slovenska predsednica; Evropski parlament

pr@ds-rs.si;gp@dz-rs.si;gp.gs@gov.si;gp.kpv@gov.sigp.ukom@gov.sigp.uprs@predsednica-slo.sibranko.grims@europarl.europa.euirena.joveva@europarl.europa.eumatjaz.nemec@europarl.europa.euvladimir.prebilic@europarl.europa.eumarjan.sarec@europarl.europa.eu;  zala.tomasic@europarl.europa.euromana.tomc@europarl.europa.eumatej.tonin@europarl.europa.eumilan.zver@europarl.europa.eu

Zadeva: Zahteva za javno opredelitev in politično aktivnost glede miru v Evropi in preprečevanja konflikta z Rusijo

Spoštovani

  • poslanci Državnega zbora Republike Slovenije,
  • poslanci Državnega sveta Republike Slovenije,
  • predsednik in ministri slovenske vlade
  • slovenski podlanci evroipskega parlamenta

Na vas se obračam s pozivom, da se jasno in javno opredelite ter aktivno vključite v politične pobude, katerih cilj je zagotavljanje miru v Evropi in izogibanje vsakršnim oblikam oboroženega konflikta z Rusko federacijo.

Glede na nedavno sprejeto nezavezujočo resolucijo Evropskega parlamenta, ki poziva Ukrajino, da dovoli vojaške napade globoko v rusko ozemlje, izražamo globoko zaskrbljenost nad posledicami, ki bi jih takšna dejanja lahko imela za stabilnost in varnost v Evropi. Nevarnost eskalacije celo nuklearnih spopadov in širjenja konflikta v tretjo svetovno vojno je prevelika, da bi lahko spregledali potrebo po konstruktivni in diplomatski rešitvi.

Zato vas pozivamo, da v imenu Slovenije v Evropski uniji in drugih mednarodnih forumih aktivno zagovarjate:

  1. Diplomatsko reševanje spora – Slovenija naj prevzame vlogo pobudnice miru in aktivno zagovarja mirovna pogajanja, ki bodo temeljila na dialogu, ne pa na dodatni militarizaciji.
  2. Preprečevanje nadaljnjih eskalacij – Odločno zavrnitev kakršne koli podpore za napade na rusko ozemlje, saj to vodi le v povečanje nevarnosti neposrednega spopada med EU in Rusijo.
  3. Zagovarjanje mednarodnega prava – Podpora ukrepom, ki bodo usmerjeni v spoštovanje mednarodnega prava in ohranitev stabilnosti ter varnosti v regiji.

Verjamem, da je vloga Slovenije kot članice EU in zagovornice miru ključna v teh časih. Vaša jasna in odločilna pozicija na tem področju lahko prispeva k ohranjanju miru in stabilnosti ne le v Evropi, temveč tudi globalno.

Prosimo vas za javno opredelitev in vašo odločno politično aktivnost v tej smeri.

S spoštovanjem,

[Vaše ime]
[Vaša organizacija]
[Vaš kontaktni podatki]

 

Povezava do original članka

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja