AktualnoZdravstvo

UGOTAVLJANJE POSLEDIC COVID – CEPIV IN NJIHOVE REŠITVE

Avtorji: Dominik Golenhofen, Ksenija Lakota, dr. Mateja Lobe Prebil

V času, ko je konec pandemije in cepljenja proti Covid-19, se je potrebno soočiti z njunimi posledicami. Posledice so številne, v tem elektronskem sporočilu pa se osredotočamo izključno na dolgotrajne poteke Covid-19 (long covid) in na posledice cepljenja.

Vsakdo, ki se je cepil, se lahko sooča s posledicami in bi MORAL izključiti morebitne dolgoročne posledice, tudi če trenutno ne opazi nobenih težav. Na koncu članka so navedene bistvene krvne preiskave, ki so nam pri tem v pomoč.

V našem okolju vsi opažamo povečano smrtnost. Pogosto slišimo besedo “nenadoma” ali “nepričakovano” preminil. Na srečo pa posledica ni vedno takojšnja smrt, ampak so ljudje pogosto po okužbi s Covid-19 “samo” kronično utrujeni, izgubijo sposobnost za intenzivno delo in se ne morejo več vrniti k prejšnjemu zdravju. Še več ljudi doživlja posledice cepljenja. Imunski sistem je dolgotrajno oslabljen. Morebitna prej že obvladljiva bolezen se poslabša, v splošnem se povečajo vnetja in avtoimunske bolezni, pri raku pa se pojavlja nov izraz, in sicer “turbo rak” pri pacientih, ki so bili cepljeni proti Covid-19. Najpogosteje ljudje po cepljenju doživljajo težave s srcem in krvno – žilnim sistemom, predvsem embolije in tromboze.

Zdravniki očitne probleme redko povezujejo s cepljenjem. Cepljenje ne sme biti krivo, kar je skorajda že dogma. V naši ordinaciji smo lahko pogosto z bioresonanco dokazali obremenitve zaradi cepljenja, laboratorijski testi pa do zdaj niso bili na voljo. Zato smo bili alternativni terapevti pogosto zasmehovani zaradi naših ugotovitev. Zdaj se je to spremenilo. Prvi laboratorij v Nemčiji, z izjemno raziskovalko profesorico dr. Königovo, ponuja natančno diagnostiko, vezano na spike proteine v telesu.

Problem cepljenja ni sam cepilni material, temveč njegov učinek v telesu. Naj poenostavimo: Covid-19 cepivo vsebuje mRNA, ki se preko liposomov neposredno absorbira v celice. V celici prihaja do nastanka spike proteinov. Ti se transportirajo na celično površino, nato pa organizem tvori protitelesa proti spike proteinom. Ta protitelesa naj bi nas nato naredila odporne proti virusu in ob okužbi naj bi ostali brez opaznih simptomov. Celice, ki so okužene s spike proteini, naj bi bile razgrajene v nekaj urah do nekaj dneh. Tak je bil načrt. Na žalost je načrt spodletel. Prvič: virus je hitro mutiral, zato protitelesa niso mogla delovati in cepivo je bilo pogosto neučinkovito. Drugič: spike proteini se niso razgradili v nekaj dneh, ampak ostajajo v telesu več let. V omenjenem laboratoriju se da zdaj testirati, koliko aktivnih spike proteinov imamo še vedno v telesu.

Ti spike proteini (ne glede na to, ali izvirajo iz okužbe s Covid-19 ali iz cepljenja proti Covid-19) so zdaj postali glavni problem in uvajajo v popolnoma novo medicinsko obdobje. Najhujše je, da zdravniki kljub številnim strokovnim člankom zanikajo problematiko spike proteinov, zato ni diagnoze in seveda tudi ne zdravljenja. Pacienti s posledicami cepljenja so prepuščeni sami sebi.

Za razumevanje diagnostičnih možnosti naj najprej povemo nekaj o neposrednih učinkih spike proteinov v telesu:

  1. Spike proteini povečajo vnetje krvnih žil, natančneje notranjo plast, t. i. endotel. Pomembno je razumeti, da ateroskleroza ni posledica nalaganja holesterola, temveč vnetja endotela. Gre za prisotnost dušikovega oksida (NO) – tj. nitrozativni stres – in za presežek prostih radikalov (ROS) – kar je oksidativni stres. Ta kombinacija vodi do t.i. endotelijske disfunkcije “ED”. Pri tem ne gre le za nalaganje holesterola, ampak tudi za zmanjšanje elastičnosti in zoženje žil. Celotna funkcija ožilja se spreminja. Pri prizadetih ljudeh zato opazimo veliko hitrejše nastajanje ateroskleroze, kot smo ga poznali pred cepljenjem proti Covid-19.
  2. Spike proteini vodijo do zmanjšanja encima ACE2. ACE2 neposredno vpliva na regulacijo krvnega tlaka, delovanje srca in funkcijo krvnih žil. To poveča ED (disfunkcijo endotela). Ena od posledic je nastanek mikrostrdkov. Trajno pomanjkanje ACE2 povzroča trajne težave in nove bolezni, ki prej niso bile znane. Samo zmanjšanje encima ACE2 bi že lahko pojasnilo močno povečano smrtnost pri cepljenih ljudeh. Bolezni srca in ožilja so najpogostejši vzrok smrti (pred rakom).
  3. Spike proteini neposredno aktivirajo trombocite in hkrati zavirajo heparin (heparin deluje kot razredčevalec krvi). Nagnjenost k strdkom v krvi se tako še poveča. Žal klasična krvna diagnostika (krvna slika, D-dimer, fibrin) redko kaže spremembe, ki nastajajo zaradi spike proteinov, zato težave ostajajo neodkrite. spike proteini lahko tudi privedejo do tvorbe amiloidov, ki nato povzročijo mikrostrdke. Te posebne strdke ni mogoče raztopiti z običajnimi sredstvi za preprečevanje strjevanja krvi, zato so običajne terapije za redčenje krvi pri teh težavah neuspešne. Takšne amiloidne strdke je mogoče odkriti le z zelo zapletenimi metodami, ki se izvajajo v redkih primerih (dokazljivo s TEG in fluorescenčno mikroskopijo).

Vsakemu pacientu predlagamo naslednje preiskave:

  1. določitev parametrov strjevanja: D-dimer, troponin, NT-proBNP, fibrinogen, protitelesa proti Covid-19;
  2. določitev vnetnih označevalcev za krvne žile in endotelno disfunkcijo: CRP, IL-6, IL-17, INF-, -α, RANTES;
  3. neposredno odkrivanje spike-proteinov v krvi;
  4. določanje nitrozativnega stresa: nitrotirozin;
  5. določanje oksidativnega stresa: oksidirani LDL (oxLDL), lipidni peroksidi;
  6. avtoprotitelesa PCS (protrombin, β-GPI, MPO, proteaza 3, TG, TPO, IL-6, ACE-2, GM-CSF).

Ta seznam je absolutni minimum in resnično bi bilo treba opraviti vse preiskave. Glede na rezultate se lahko nato začne ustrezno zdravljenje, da se spike proteine trajno odstrani in morda ponovno omogoči situacijo brez zdravstvenih težav.

Dodatne preiskave:

Če ste po okužbi s Covid-19 ali cepljenju proti Covid-19 dolgoročno utrujeni in izčrpani, bi bilo treba dodatno izključiti reaktivacijo virusov (EBV, CMV, herpes zoster) in preveriti stanje izčrpanosti nevrotransmiterjev in hormonov (43 vrednosti v urinu).

Če po cepljenju proti Covid-19 obstajajo težave s krvnim tlakom ali srčnim ritmom, je treba dodatno preveriti specifična avtoprotitelesa GPCR.

Krvne preiskave se izvajajo v različnih nemških laboratorijih in v slovenskem Adria Lab-u. Seznam cen vam lahko posredujemo po elektronski pošti.

Terapevtske možnosti:

Če se pri krvnih preiskavah odkrijejo obremenitve s spike proteinom, je v odvisnosti od odstopanj primerno sprejeti posamezne ukrepe.

Skoraj vedno je treba odstraniti še aktivne spike proteine iz telesa. Za to obstajajo posebni encimi, ki razgrajujejo spike proteine.

Če se pri krvnem strjevanju ugotovijo težave, je treba takoj sprejeti nujne ukrepe, da se prepreči prihajajoči infarkt ali tromboza.

Če se v žilah pojavijo znaki vnetja, je treba poskusiti obvladati to vnetje z protivnetnimi rastlinskimi pripravki ali vitamini.

Oksidativni stres in nitrosativni stres sta prav tako dobro obvladljiva.

Povzamemo lahko, da če se lahko dokaže obremenitev zaradi cepljenja proti Covid-19, si je mogoče pomagati in se lahko verjetnost bolezni, kot posledice, omeji, oziroma se lahko obstoječe težave izboljšajo in pozdravijo. Po našem mnenju je največji problem to, da ljudje sploh ne vedo, da so obremenjeni, in tako ne dobijo zdravljenja, ki bi jim lahko pomagalo.

Upamo, da bomo s tem informacijskim sporočilom omogočili čim več ljudem preventivno diagnostiko in terapijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja