AktualnoDuhovnostKulturaSooskrba

Akcije s soustvarjalci

AKCIJE S SOUSTVARJALCI

Reševanje uničenih bregov Kamniške Bistrice z Antonom Komatom

Posredujemo vabilo naravovarstvenika, svobodnega raziskovalca in pisca Antona Komata k udeležbi na prostovoljni delovni akciji za reševanje uničenih bregov Kamniške Bistrice z vrbovimi potaknjenci.

Akcija bo to soboto, 16. marca 2024.

Ob 14.00 se zberemo na mostu pri Šumberku.

S seboj imejte obrezovalne škarje (če jih imate) ter bodite primerno obuti in oblečeni.

Se vidimo! 😊

 

S Samooskrbnimi na na sejmu Altermed & Flora

Člani društva za celostno samooskrbo Samooskrbni bodo ta konec tedna, od petka, 15., do nedelje, 17. marca, svoje izjemno znanje o naravnih rešitvah delili na celjskem sejmu Altermed & Flora.

Dober razlog za obisk imate že v petek, saj bodo na sporedu vsaj trije pomembni (samooskrbni) dogodki:

Ali bomo jutri jedli gensko spremenjeno hrano?

To bo glavna tema posveta, kjer bomo iskali načine, kako zaščititi naša polja, vrtove in krožnike pred tehnologijami, ki jih ne želimo in ne potrebujemo. Ne zadošča, da rečemo “tega ne bom jedel,” ker se kar kmalu lahko zgodi, da sploh ne bomo vedeli, kaj vse jemo. Zdaj je čas za akcijo, zato ne zamudite posveta, ki bo potekal od 12.30 do 15.00 v dvorani Celjanka (v upravni stavbi Celjskega sejma).

Iz slabega semena rastejo le težave

Dodaten razlog za prihod je največja slovenska izmenjevalnica semen in cepičev, pa tudi nekaj sadik bo na voljo. Pripravili so jo člani Ekoci – Civilne iniciative Slovenije, Društva Samooskrbni.net, društva Ajda in mnogi drugi, ki jim je mar za ohranjanje kakovostnih semen. Čez nekaj let utegne postati dostopnost takšnih semen vse bolj vprašljiva, zato je čas, da se z dobrimi semeni in znanjem, kako jih ohranjati, oborožite čim prej. Na blogu Samooskrbni.net smo v rubriki Štafeta semen že naložili veliko izobraževalnega materiala. Poglobljeni mednarodni tečaj semenarstva, kjer so video napotki za pridelavo skoraj vseh semen, pa je na voljo vsem članom Društva.

Pridite, tudi če nimate svojih semen za izmenjavo – ne boste odšli praznih rok!

Ali bomo lahko ohranili zdrav mikrobiom

Naš mikrobiom, ki je temelj našega imunskega sistema in hkrati vpliva tudi na naše možgane in hormone, je vse bolj na udaru strupov, sevanj, klorirane vode in drugih sodobnih “dosežkov.” Kako ga na naravne načine ubraniti, zavarovati in po potrebi hitro obnoviti, bo tema strokovne konference, ki jo prireja Združenje Živ in zdrav.

Začimbe za otroške možgane

Ob 13:30 bo Sabina Topolovec v dvorani L, v predavalnici Akvarij, pomagala vsem, ki ne veste, kako možgane svojih otrok ali vnukov spraviti v višjo prestavo. Začela bo s predavanjem Top pet začimb za top rezultate v šoli, da pa ne ostane le pri besedah, bo ob 16. uri nadaljevala tudi s kulinarično demonstracijo Podmažimo možgane! En, dva, tri namazi za top rezultate v šoli.

Če zamudite petek (kar bo škoda), se vidimo v soboto in nedeljo, več na povezavi: https://www.samooskrbni.net/blog/kmalu-se-srecamo-v-zivo-v-celju.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja