Aktualno

Svetovni ekonomski forum (WEF) in politika njihovih oprod

Ozadje letošnjega letnega srečanja Svetovnega ekonomskega foruma (WEF) je najbolje pojasnil legendarni hrvaški poslanec v EU parlamentu, Mislav Kolakušić.

V nadaljevanju smo pripravili prepis njegovega poziva:

https://www.tiktok.com/@balou0007/video/7192640178438163718?q=mislav%20kolaku%C5%A1i%C4%8D%20davos&t=1706375876576

»Te dni se v švicarskem Davosu odvija srečanje t.z. Svetovnega ekonomskega foruma (WEF), najnevarnejše mednarodne organizacije. Sestavljajo jo korporacije, miljarderji, lobisti in z njihove strani izbrani politiki, njen ustanovitelj pa je razvpiti Klaus Schwab. Za vladavino prava, demokracijo in svobodni trg ne obstaja večja nevarnost, kot je ta sekta, saj so ji privatni finančni interesi pred interesi človeštva. Gre za največjo organizacijo svetovnih zarotnikov, avtorjev vseh agend, s katerimi se soočamo v zadnjih desetletjih: vojn, pandemij, politik t.i. zelenega prehoda, katerih rezultat je osiromašenje in trpljenje milijonov ljudi širom sveta, ter na drugi strani sočasno nesluteno bogatenje omenjenih elit.  Na tem mestu vznikajo zlovešče ideje,  ki jih kasneje v podrobnosti nadalje razdelajo mediji in politiki v njihovem lastništvu.

 Ta skupina meni,  da z globaliziranim svetom najbolje upravlja samoizbrana koalicija korporacij, vlad in organizacij civilne družbe. Pri tem imajo v mislih, da so v ta namen izbrali sami sebe – ne potrebujemo nikakršnih volitev, a vladamo! Ali je potrebno še karkoli dodati?

 WEF je po definiciji največji gradnik korupcije v svetu, kjer se srečujejo ogromni bogataši s posamezniki, ki posedujejo politično moč v državah širom EU in  ostalega sveta. Vsako leto množica voditeljev obiskuje Davos, kjer prejemajo ukaze, ki jih morajo realizirati v prihajajočem obdobju – kar tudi uresničujejo, saj vedo, da v nasprotnem ne bi bilo njihovih političnih karier.

Se sprašujete, zakaj se demokratično izbrani voditelji držav na letni ravni na pol v tajnosti srečujejo z omenjenimi bogataši in koroporacijami? Odgovor je na dlani: zato ker so politiki njihova lastnina. Kdorkoli se udeležuje omenjenih srečanj, s tem to dejstvo tudi priznava. WEF, privatno, netransparentno in na pol tajno združenje s svojim bogastvom izbere svoje predstavnike iz vsake države, v kateri deluje, pri čemer jih predhodno primerno izobrazi, financira in promovira, dokler niso »izvoljeni« in se povzpnejo na najvišje politične funkcije. Na ta način se izvaja spodkopavanje demokracije in vsiljevanje lastne agende praktično celotnemu svetu. Prav to se je dogodilo v celotni Evropi, Hrvaška in Srbija s Plenkovićem oz. Vučićem na čelu nista nobeni izjemi.  Premier Plenković  je eklatanten primer proizvoda WEF in Klausa Schwaba in je – jasno – trenutno v Davosu«.    

Besedam Mislava Kolakušića dodajamo še aktualne krute primere političnih oprod WEF z vrha političnih elit.

Kaj se skriva za odrom na videz presunjenega izraelskega predsednika Herzoga
https://www.youtube.com/watch?v=jf4ICGPtfcM

– dolgoletnega člana WEF – ki Schwabu in druščini v Davosu razlaga o človekoljubnih namerah Izraela in skrbi za Palestince? Mimogrede skrbno izbranemu občinstvu pojasni, da gre pri aktualni krizi v Gazi »za boj Izraelcev v imenu celotnega človeštva, za svobodni svet«. Zveni znano, saj s(m)o se za podobne vrednote »borili« v Ukrajini. V isti sapi tudi doda, da »če če ne bi bilo akcije izraelskih sil, bi bila naslednja na vrsti Evropa, sledi Amerika, na koncu bi barbarski džihadisti prišli po vse nas.« Celoten intervju več kot očitno poteka kot legitimizacija poboja v Gazi z uporabo preizkušenih taktik, kot so ustvarjanje ozračja strahu, enoumja ter izkrivljanje resnice. Po drugi strani pa na desetine tisoče žrtev civilnega prebivalstva seveda ne omeni niti z besedo.

Mimogrede obtoži še Južno Afriko in njeno nedavno tožbo proti Izraelu na Meddržavnem sodišču (ICJ) za izvršen genocid v Gazi. Celoten govor je jasen primer hujkaštva in rožljanja z orožjem, poskusa vpletanja ostalih držav v območju, t.j Irana, ki ga Herzog neposredno obtoži kot največjo grožnjo varnosti Izraelcev. Kar slutimo, kako bodo isto zgodbo začeli obravnavati tudi vsi »novinarji« glavnih medijev.

ICJ – Meddržavno sodišče je medtem 26.1.2024 sprejelo sodbo in naložilo Izraelu, da prepreči genocid:

https://www.icj-cij.org/sites/default/files/case-related/192/192-20240126-ord-01-00-en.pdf

Kako se bo zadeva iztekla, bo pokazala prihodnost, razmerja velesil in omenjeni lobisti, ki si lastijo prevlado nad dogajanjem v svetu. Pomembno pa je tudi vprašanje, kakšna je vloga naših političnih predstavnikov in ministrice Tanje Fajon, ki se v zadnjem času postavljajo na stran nesrečnih Palestincev? Očitno je k temu pripomogel tudi besni odziv javnosti, zato je pomembno vedeti, da so vsi naši napori pri graditvi boljšega sveta zelo pomembni.  
https://www.gov.si/novice/2024-01-17-ministrica-fajon-v-davosu-s-sogovorniki-skrajni-cas-je-da-se-trpljenje-ljudi-v-gazi-konca/

Slovenija naj bi po njenih besedah »pozorno spremljala tožbo Južne Afrike proti Izraelu na Meddržavnem sodišču (ICJ) zaradi domnevnih kršitev konvencije o genocidu«, ministrica pričakuje »takojšnjo uresničitev sodbe«:

https://sta.si/3261679/slovenija-pozdravlja-odlocitev-icj-glede-gaze-in-pricakuje-njeno-takojsnjo-uresnicitev?q=icj

Besede pa seveda obleganemu prebivalstvu Gaze ne pomagajo kaj dosti, saj je na istem srečanju v istem kraju  izraelski predsednik jasno pojasnil, kdo naj bi po njegovem bil sovražnik.

Bo storilce ustavila sodba ICJ in se bo pokol končno končal? Najnovejši podatki o žrtvah žal ne kažejo tako.

Fajonova se še do pred kratkim ni uspela izjasniti niti za nujnost prekinitve ognja. Gre pri vsej zadevi zgolj za pomiritev javnosti v fazi, ko je žal cilj agresorja praktično v velikem delu že izpolnjen in je število nedolžnih žrtev preseglo vse meje?

Naj se na koncu vrnemo k osnovnim ciljem te na videz zaskrbljene, eko, zelene, LGBT-ju prijazne in v vseh merilih napredne druščine Svetovnega ekonomskega foruma. Najhuje je prav to, da svojih ciljev  sploh ne skrivajo: zmanjšanje svetovne populacije, enotna svetovna vlada, popolna kontrola pod krinko digitalizacije, 15 minutna mesta, normalizacija spolnih deviacij, transhumanizem in podobne bolne ideje. Vse seveda v zasledovanju višjih ciljev, ki so si jih zadali ti samooklicani vladarji sveta. »Ničesar ne boste imeli in boste srečni«, pravi idejni vodja Klaus Schwab.

Čigave interese pa dejansko zagovarjajo naši vidnejši predstavniki države?

Tanja Fajon o »novem svetovnem redu«:

Tanja Fajon na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) o “svetovnem redu” (youtube.com)

Sprašujemo se, zakaj zunanje ministrice nihče ne vpraša, kdo ji daje pravico, da govori o »novi svetovni ureditvi« in koga pravzaprav zastopa – svoje državljane, ali Svetovni ekonomski forum?

Robert Golob, Vzor mu je Harari, ideolog WEF, zagovornik transhumanizma in irelevantnosti človekovih pravic:

https://www.youtube.com/watch?v=RBJWNM7662k

Tudi (ukazan) popolni molk glede pretekle politično vodene »pandemije« ter katastrofalnih posledic na človeštvo je dovolj zgovoren. Pač, izvrševanje ukazov. Žrtve pa padajo, nekatere očem vidne, druge prikrite. O iskrenosti delovanja naših politikov lahko torej trenutno samo sanjamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja