Aktualno

Pismo ministrici Tanji Fajon

Pismo Tanji Fajon

Ustvarjalci Portala Pogumen.si smo zavezani povezovanju in resnici, s ciljem osveščati javnost o vseh perečih vprašanjih in tematikah med katerimi vlada v medijih in politiki enoumje in načrtno sprenevedanje.

Eno od takšnih dogajanj je tudi Izraelsko-Palestinska vojna, kjer se splošno javno mnenje precej razlikuje od političnega. Na Tanjo Fajon smo naslovili javno pismo, priloženo v nadaljevanju teksta. Upamo, da ga bo Fajonova prebrala in odgovorila. V vsakem primeru boste na portalu o tem obveščeni, vas pa vabimo, da to ali podobno pismo tudi sami naslovite na evroposlanko, če menite, da imamo enaka stališča. 

 

Poziv za Palestino

Spoštovana ministrica Tanja Fajon!

Pozivamo vas, da  nemudoma podprete tožbo Republike Južne Afrike proti Izraelu zaradi genocida, vloženo pri Meddržavnemu sodišču v Haagu, saj so dejstva o genocidu proti nedolžnemu ljudstvu Palestine več kot zgovorna:

Na dan 04.01.2024 je bila po podatkih nevladnega EuroMed Human rights Monitor bilanca genocidnega delovanja IDF sledeča:

  • 676 ubitih, od tega 12.040 otrok; 6.103 žensk
  • 960 ranjenih z minimalno medicinsko oskrbo ali brez nje
  • 935.000 (za celo Slovenijo!!) razseljenih in pregnanih z njihovih domov
  • 108 načrtno (prek dronov in ostrostrelcev) ubitih novinarjev

Več kot očitno ne gre za nikakršno „pravico Izraela, da se brani“, kot vas in vam podobne politike slišimo javno govoriti, ampak za načrten genocid proti nedolžnemu ljudstvu in vsakomur, ki se ne uklanja slepo diktatu avtoritativnega, fašističnega, s strani zunanjih sil vodenega režima!

V primeru, da ne podprete omenjene tožbe in se nemudoma ne angažirate vsaj za prekinitev ognja – kar bi bila v normalnih razmerah dolžnost kateregakoli odgovornega politika, vas smatramo odgovorni državljani Republike Slovenije SOODGOVORNO za namerno pobijanje nedolžnih prebivalcev omenjene regije! Tako Izraelcev, kot tudi Palestincev, saj so oboji žrtev svetohlinske pokvarjene politike, katere del ste trenutno  v našo veliko sramoto tudi sama, skupaj z ostalimi izdajalci in kršitelji človekovih pravic, nemih izvrševalcev ukazov samooklicanih vladarjev.

Pozivamo vas, da v imenu vseh državljanov NEMUDOMA pristopite k politiki ustvarjanja miru v regiji, ne pa tihe kolaboracije z izvrševalci tujih interesov! Ustava RS ne predvideva nikakršne soudeležbe v krvavih napadalnih vojnah, kar posredno pomeni tudi odgovornost za aktivno udeležbo pri preprečevanju kriminala na najvišjem nivoju.

Prosimo, da nas natančno obveščate o vaših nadaljnih korakih!

 

Ekipa Pogumen.si

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja