AktualnoZdravstvo

JE TEHNOLOGIJA 5G RES NENEVARNA?

1. del

Ljudje se žal večinoma ne zavedamo izjemnih nevarnosti, ki izhajajo iz vsesplošne in naraščajoče izpostavljenosti elektromagnetnim sevanjem (EMS). To nikakor ni presenetljivo, saj je več kot očitno, da znajo različne interesne skupine poskrbeti, da svarila odgovornih strokovnjakov ne pridejo do širše javnosti. Kako naj si sicer razlagamo, da apel stotine strokovnjakov Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) za zaščito pred EM sevanji ni povzročil nikakršnega odziva oz. pričakovane zaščite ogroženega svetovnega prebivalstva s strani te globalne inštitucije, ki naj bi bdela nad zdravjem celotnega človeštva?  

V odsotnosti kredibilnih javno razpoložljivih podatkov o pretečih nevarnostih so ljudje za nameček izpostavljeni še načrtnemu pranju možganov in spretnemu prikrivanju dejstev. Namen je več kot očiten – škodljive vplive EM sevanj se zanika ali pa vsaj minimizira. Interes kapitala tudi v tem primeru prevlada. Poleg tega neodgovorni uradni mediji s pomočjo prikrite cenzure pripomorejo, da osveščene posameznike in znanstvenike utišajo. Javnosti je namreč predstavijo zgolj pozitivne vidike tehnologije, ki jih praviloma označijo za napredne in nujne za življenje posameznika. Ta pa, bombardiran z nenehnimi spretnimi in megalomanskimi marketinškimi akcijami, večinoma podleže potrošniški mrzlici in razmišlja predvsem o udobju, ne pa tudi o posledicah svojih odločitev.

Se širša javnost dovolj zaveda, kakšno grožnjo prinaša višanje frekvenc v mobilnih  omrežjih? Bolj senzibilni ljudje, ki imajo zaradi širjenja tehnologije 5G težave z zdravjem, opozarjajo, da stvari niso take, kot nam jih predstavljajo.

Vplivi elektromagnetnega valovanja (EM) na naravo in človeka so poznani že desetletja, a se javnosti njihove škodljive učinke prikriva. Ker je vesolje tako rekoč električno – elektrika in magnetizem sta bistveni orodji narave – lahko z EM sevanji vplivamo na skoraj vse biološke pojave – na mišljenje, občutenje, počutje, zdravje. Z EM lahko zdravimo – v tem smislu so npr. raziskovali in delovali Nikola Tesla, Wilhelm Reich in Raymond Rife – lahko pa povzročamo številne negativne vplive, tudi ubijamo! Kot trdi Mark Steele, ki ga v Veliki Britaniji prikladno označujejo za teoretika zarot, je omrežje mobilne telefonije 5G smrtonosna tehnologija. Gre za zelo »eleganten« način bojevanja, saj EM valovanja ne zaznavamo z nobenim čutilom. Neionizirna sevanja zelo visokih frekvenc imajo podobne učinke kot rentgenski žarki.

V minulih desetletjih so za učinkovitejši prenos informacij v telefonskih in podatkovnih omrežjih v več korakih (generacijah) povečevali hitrost prenosa podatkov z višanjem frekvenc v mobilnih omrežjih. Tako smo zdaj že pri peti generaciji prenosnih sistemov. Od 2G tehnologije (GSM), ki je primerna za klicanje in pošiljanje besedilnih sporočil, in 3G tehnologije (UMTS), ki omogoča učinkovitejši dostop do interneta prek mobilnega telefona, smo prešli k 4G tehnologiji (LTE), ki omogoča veliko hitrejše brskanje po spletu na mobilnih telefonih, tablicah in prenosnih računalnikih. Generacija 5G (ali NR), ki se v zadnjem času pospešeno uvaja, pa je namenjena hitremu prenosu ekstremno velikih količin podatkov (ki jih terjajo video storitve), tudi v vozilih, pri večjih hitrostih, in hkratnemu komuniciranju ogromnega števila naprav.

Tehnologija 5G ne prinaša le višjih, nevarnejših frekvenc, ki naj bi se gibale v razponu od 1Ghz do 50 GHz ter celo do 100 GHz, temveč tudi spremenjen način oddajanja. 5G naprave namreč nimajo več le ene antene, ki signale oddaja radialno, temveč celo skupino anten (npr. 8), ki zaradi vgrajene »porazdeljene inteligence« signale oddajajo usmerjeno, v ozkih snopih. Ker višje hitrosti hkrati pomenijo manjši domet, so tu celice (področje, ki ga pokriva posamezna bazna postaja) precej manjše, zato jih je potrebno za pokrivanje enakega področja zagotoviti precej več kot za 4G prenose. 5G naprave se zato vse pogosteje nameščajo tudi v obcestne svetilke, gosto posejane po naseljih, v cerkvene zvonike, na prometne mostove in drugod.

Kljub prepričljivemu številu študij, ki razkrivajo nevarnosti visoko frekvenčnih sevanj, nam službe, ki so zadolžene za preverjanje in obveščanje javnosti (pri nas Uprava za varstvo pred sevanji, INIS …), poskušajo vztrajno vzbujati občutek, da nimamo razloga za zaskrbljenost. Pa je res tako, glede na to, da se v mikrovalovnih pečicah mikrovalovi takih ali celo nižjih frekvenc uporabljajo za kuhanje hrane?

Če na telo usmerimo mikrovalovno sevanje z valovno dolžino, ki je v rangu velikosti celice (to pa so ravno gigaherčne frekvence mikrovalov), pride do niza škodljivih učinkov: motenj v delovanju celic, oksidativnih poškodb, okvar DNK strukture, motenj v metabolizmu glukoze v možganih, ustvarjanja stresnih proteinov, zmanjšanja proizvodnje melatonina in še marsikaj. V zadnjem času nam take mikrovalovne naprave nameščajo na vsakem vogalu, z medsebojnimi razdaljami od 200 do 300 metrov. Obcestne svetilke z nameščenimi 5G napravami (ter marsikje tudi s kamerami in senzorji gibanja), ki rastejo kot gobe po dežju, že same po sebi niso »zdrave,« saj z modro LED svetlobo zavirajo tvorbo pomembnih hormonov v naših telesih (npr. melatonina).

Signal 5G je veliko bolj občutljiv na ovire na svoji poti, zato so na trasi signalov, kljub protestom prebivalcev, marsikje že odstranili moteče objekte. Tako po mestih sekajo visoka, košata drevesa in jih ponekod nadomeščajo z mladimi, nizkimi, ki predstavljajo manjšo oviro. Kdorkoli se nad dejanji pritožuje in se zoperstavlja sečnji stoletnih dreves, je seveda takoj označen za teoretika zarote, s pojasnilom, da gre za stara in bolna drevesa, zato da je sečnja nujna (https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/ljubljana/ministrstvo-ustavilo-inspekcijski-postopek-glede-secnje-na-rozniku/685976).

Zanimivo je, da se je vgradnja 5G naprav posebno močno razmahnila v času plandemije kovida, ko smo bili zaprti v svojih domovih; čez noč so se skrivaj pojavile v šolah in drugih javnih objektih, ki so bili takrat prazni.

Na spletu je moč v nekaterih krogih zaslediti informacije, da je 5G tehnologija še posebno nevarna za cepljene ljudi, saj so njihova telesa z vnosom cepiv postala veliko bolj električno prevodna in dojemljiva za električne signale, ki v tkivih povzročajo škodo.

Nekateri osveščeni posamezniki niso stali križem rok in so se lotili meritev jakosti sevanja v bližini pomembnejših objektov in na javnih mestih. Rezultati so bili presenetljivi. Jakost sevanja v bližini nekaterih šol, vrtcev, bolnišnic ter javnih ustanov, kjer je vedno veliko ljudi, je bila marsikje opazno večja kot drugod. Tudi omenjene novejše (LED) obcestne svetilke, ki so se v nekaterih naseljih zelo namnožile, so se izkazale kot viri, ki večkratno presegajo  dovoljeno jakost. Če boste hoteli informacijo preveriti na spletu, boste naleteli na težavo: članke in vire, ki opozarjajo na nevarnosti tehnologije 5G, brskalniki skrijejo in ponujajo take, ki nevarnosti omalovažujejo.

Ljudje smo seveda bolj ali manj občutljivi na EMS, a število tistih, ki vse pogosteje tožijo zaradi slabega zdravja in počutja, strmo narašča. Ljudje poročajo o utrujenosti, nespečnosti, pogostem nočnem zbujanju, glavobolih, vrtoglavici, motnjah ravnotežja, slabosti, piskanju v ušesih (tinitus), bolečinah v sklepih, prstih in okončinah, vročih delih telesa, ki se pregrevajo posebej ponoči … Nekateri iščejo pomoč v zdravstvenih ambulantah, vendar tam ne najdejo oprijemljivih vzrokov za njihove težave. Zanimivo je, da se tovrstne težave pojavljajo občasno, pogosto v nočnem času in se nato čez dan omilijo ali izzvenijo.

Če imate podobne zdravstvene težave, ne izključite možnosti, da so lahko posledica intenzivne nočne »sevalne kopeli,« še posebej, če so v bližini vašega bivališča antenski stolpi, obcestne svetilke in druge naprave. Cepljeni bodite še veliko bolj previdni pri gibanju v okolici tovrstnih objektov. Ponoči izklopite modeme, usmerjevalnike in Wi-Fi naprave, ki še zdaleč niso neškodljivi aparati v naših stanovanjih.

Na spletnih omrežjih je najti kopico video posnetkov, v katerih se posamezniki sredi dela ali nastopa nenadoma zgrudijo in v krčih umrejo. V ZDA je spomladi 2023 v dveh mesecih na odru umrlo približno 50 glasbenikov in govornikov, ki pred tem niso kazali nikakršnih bolezenskih znakov.

Bolje je preprečiti kot zdraviti posledice, ki morda niti niso ozdravljive. Javnost se mora ob grožnji mikrovalovnega sevanja resno zamisliti in na odgovornost poklicati vse institucije, ki nevarnosti elektromagnetnih sevanj prikrivajo. Upreti se moramo nenadzorovani širitvi tehnologije, ki ima na svetovno prebivalstvo potencialno grozljive posledice in zahtevati ustrezen nadzor neodvisnih strokovnih organov!

Vabljeni k ogledu video posnetkov:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja