AktualnoZdravstvo

NECENZURIRANO: Zabava NIJZ v posmeh ljudstvu v obdobju, ko so nas strašili in zapirali v občine

Prejeli smo pričevanje in dokaze zaposlenega na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), da v času razglašene epidemije Covid 19 niso veljala ista pravila za vse in da je ta inštitut, ki bi moral biti vzor na področju zaščitnega ravnanja v času epidemije, kot tudi popolne vzdržnosti uživanja alkohola v delovnem času, očitno ravnal v nasprotju s svojim poslanstvom in veljavnimi predpisi. Priložena dokumentacija je dokaz hudega malomarnega ravnanja s strani vodstva NIJZ, ki je 21.10. 2021 poslalo svoje zaposlene na t.i. »delovni« izlet. Kažejo tudi na dvojna merila te institucije, ki bi morala varovati zdravje vseh prebivalcev.

Ob vsem tem se vodstvo NIJZ očitno počuti izjemno močno in nedotakljivo, saj ima dva direktorja, ki sta tudi politika iz vrst aktualne vlade. Očitno pa jima je odgovornost do zaposlenih in prebivalstva drugotnega pomena.

Nič presenetljivega, saj v svetu, kjer štejejo le navidezni blišč, družbeni in gmotni položaj, negativna selekcija na površje neobhodno pripelje najtemačnejše, po prepoznavnosti stremeče egoistične posameznike, ki so za dosego svojih ciljev pripravljeni prodati tudi svojo dušo.

Medtem ko je bila večina Slovenk in Slovencev prisiljena spoštovati navodila NIJZ glede ukrepov za preprečevanje širjenja virusa, so imeli nekateri zaposleni strokovnjaki na NIJZ oktobra 2021 »team-building« izlet po vinskih hramih Vipavskega Križa. V delovnem času so se sprehajali po Vipavskem Križu ter si s polnimi kozarčki ogledovali znamenito vinsko klet, pozneje pa tudi v sklopu »promocije zdravja na delovnem mestu« brezskrbno uživali v kulinariki in avtohtonih vipavskih vinih. S tem sta direktor NIJZ in predstojnica CPRZ, ki sta zaposlene poslala v Vipavski Križ, storila hudo malomarno ravnanje, če že ne naklepno. »Epidemija« je bila v tem času (21. 10. 2021) v polnem teku, Slovenija naj bi po podatkih NIJZ »rekord v številu okužb« doživela 3. novembra, ko je bilo zabeleženih 4511 novih okužb. Prav tako je vlada je že 5. septembra po seji t.i. »strokovne skupine« omejila delovanje gostinskih lokalov, v veljavo je vstopila prepoved praznovanj, porok in druženj, razen za člane istega gospodinjstva ali ožje družinske člane ipd.

Ljudje, ki so nas torej sredi t.i. »pandemije« neumorno ustrahovali s pozicije moči, načrtno zlorabljali zaupanje ljudstva in nam hinavsko podtikal čudežno »zdravilo«, očitno niso verjeli v s svoje strani zapovedane ukrepe, prav tako jim zdravje in varnost zaposlenih na NIJZ in vsega prebivalstva nista bili pomembni vrednoti.

V času, ko so nam »v imenu znanosti« in z izdatno pomočjo izdajalskih sodelavcev sorodnih državnih inštitucij in drugih prisklednikov omejevali in odvzemali vrsto do tedaj samoumevnih pravic, ko smo doživljali najbolj poniževalne in butalske variante vsiljevanja raznih zaprtij med občinami, nošenja mask na prostem, kriminalizacije najbolj banalnih dejanj, kot npr. uživanja bureka na svežem zraku, naši predstavniki NIJZ očitno niso bili tako zelo preplašeni, niti prepričani v dogme, ki so jih servirali širši javnosti!

Policijska obravnava in kaznovanje zaradi uživanja bureka na prostem brez maske, Ljubljana, november 2020 ; vir Facebook
Policijska obravnava in kaznovanje zaradi uživanja bureka na prostem brez maske, Ljubljana, november 2020 ; vir Facebook

Kateri so torej vzgibi, da so si omenjeni zastopniki javnega zdravja sredi “izjemno težkih in resnih epidemioloških razmer v Sloveniji in preobremenjenosti NIJZ« privoščili med delovnim časom »Team-building« v Vipavskem križu, pri čemer so povrh vsega v popolnosti kršili ukrepe, ki so jih sami zapovedali nič hudega sluteči javnosti?

Quod licet iovi non licet bovi.

Degustacija vin, Vipavski križ, oktober 2021 ; Vir: anonimni vir, NIJZ
Degustacija vin, Vipavski križ, oktober 2021 ; Vir: anonimni vir, NIJZ

Sveta jeza popade bralca te izpovedi. Pa ne le zaradi uživanja alkohola med delovnim časom, brez spoštovanja veljavne zakonodaje in »ukrepov«, po drugi strani pa sočasnega sramotnega maltretiranja nedolžnih, vseprisotnega totalitarizma, niti zaradi zavedanja, da je nekomu bilo očitno dovoljeno, podložnikom, ubogljivim, nevednim pač strogo prepovedano. Pač pa preprosto zaradi neizmerne dvoličnosti in očitne moralne sprevrženosti uradnega organa, ki naj bi predstavljal vzor celotnemu ljudstvu! In seveda v prvi vrsti iz razloga, da gre za več kot očiten dokaz o izmišljenosti uradnih argumentov, popolne zlaganosti izjav uradnih predstavnikov države, kot tudi očitne neutemeljenosti vsiljenih ukrepov. Le kdo naj verjame besedam avtoritete, ki sama ni sposobna spoštovati lastnih zapovedi in moralnih norm, na katere se svetohlinsko sklicuje v imenu »zdravja«?! Lastne krivde z alkoholom pač ne moreš oprati!

Neverjetna je njihova samozaverovanost in občutek nedotakljivosti – kdo bi si sicer upal fotografije objaviti tudi na lastnem intranetu izzivajoč srd javnosti?!

Intranet NIJZ, slikovno gradivo s »team-buildinga« v Vipavskem križu oktobra 2021 ; Vir: anonimni vir, NIJZ
Intranet NIJZ, slikovno gradivo s »team-buildinga« v Vipavskem križu oktobra 2021 ; Vir: anonimni vir, NIJZ

Jasno, da niti nekateri zaposleni ne delijo mišljenja tovrstne politizirane »stroke«, nekateri se očitno celo v dno duše sramujejo, da so del te načrtne prevare in v službi inštitucije, ki svojega poslanstva ne opravlja. Inštitucije, ki krši tudi veljavno delovno zakonodajo!

NIJZ vabilo na »izlet« v Vipavski križ v času »zaostrenih epidemioloških razmer« ; Vir: anonimni vir, NIJZ
NIJZ vabilo na »izlet« v Vipavski križ v času »zaostrenih epidemioloških razmer« ; Vir: anonimni vir, NIJZ

Podprimo torej posameznike, ki pogumno razkrivajo obremenilna dejanja svojih nadrejenih in jih vzpodbudimo k nadaljnjim razkritjem!

Obenem se ne pustimo zavesti, prepustiti lažnemu občutku, da gre le za preteklo nerazumljivo nočno moro. Bradati lažnivi akterji iz l. 2021 so se zgolj preoblekli v druge barve in niso v ničemer drugačni.

Zato se z vsemi sredstvi zoperstavimo njihovim nadaljnjim kriminalnim načrtom in prevaram, politiki prevzema javnega zdravja s strani globalnih akterjev v službi kapitala! Pozovimo jih k odgovornosti in hkrati tudi zahtevajmo dostop do vseh podatkov javnega značaja, ki jih iz razumljivih razlogov nezakonito prikrivajo!

Izkoristimo torej varljivo obdobje navidezne svobode in vnovčimo še zadnje ostanke demokratičnih vzvodov, ki so nam na voljo! Zaradi nas vseh in v spomin tistim, ki te možnosti žal več nimajo.

Na koncu še informacija, da tudi v Sloveniji obstaja “Zakon o varstvu žvižgačev” oz. “Zakon o razkritju nepravilnosti,” imenovan Zakon o zaščiti prijaviteljev (ZZPri):

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO8518

… ki ščiti tiste, ki razkrivajo informacije o nepravilnostih ali kršitvah zakonov v javnem interesu. Obstoječa zakonodaja ima namen spodbujati transparentnost, integriteto in odgovornost ter ščititi žvižgače pred maščevanjem. Ta zakon se uporablja za prijavo kršitev predpisov, ki veljajo v Republiki Sloveniji. Prijavitelj, ki je nam je zaupal informacije o domnevni kršitvi v delovnem okolju, bo v primeru kakršnihkoli zlonamernih in maščevalnih ukrepov zaščiten tudi na podlagi obstoječe zakonodaje. O eventuelnih kršitvah boste obveščeni.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja