AktualnoZdravstvo

Tehnologija narave ne pozna omejitev – video intervju z Mitjo Jerebom

Mitja Jereb je svoje življenje posvetil iskanju resnice, zadnjih 25 let pa tudi raziskovanju zakonov narave, starodavnih znanj, sodobnih tehnologij in zdravljenju – najprej sebe, potem še drugih. S spoznanji, ki jih je pri tem pridobil, je razvil lastno metodo zdravljenja, MIT tehnologijo, s katero je odpravil zdravstvene težave ali izboljšal zdravstveno stanje na tisoče ljudem.

Edita Ž.

Mitja s svojo ekipo terapevtov ne zavrne nikogar, saj verjame, da za vsakogar obstaja nova, boljša realnost. Po pomoč vsak dan prihajajo bolniki z različnimi oblikami raka, tudi taki, ki jih je uradna medicina odpisala kot neozdravljive, ljudje s težavami po cepljenju proti kovidu, bolniki s poškodbami, po možganski in srčni kapi, s težavami hrbtenjače, križa in kolkov, s problemi srca in ožilja, obolenji živčevja, z ginekološkimi težavami, kožnimi obolenji, Parkinsonovo boleznijo, boreliozo, multiplo sklerozo, epilepsijo … Kasneje številni prinesejo v dokaz ozdravitve ali izboljšanja zdravstvenega stanja rezultate kontrolnih preiskav pri zdravnikih konvencionalne medicine, ki jih slednji običajno označijo za neverjetne ali čudeže.

Metoda MIT temelji na kvantni mehaniki in je popolnoma naravna, saj uporablja vibracijo misli in občutka za spreminjanje zapisa obolelega predela telesa. Terapevt pri tem za ustvarjanje nove realnosti (stanje zdravega človeka) zavestno uporablja misli in občutke. Tako lahko brez kakršnih koli invazivnih pristopov in neželenih stranskih učinkov skoraj vsako telo povrne v prvotno stanje ali pa vsaj v stanje, v katerem lahko bolnik zaživi človeka dostojno življenje. Obravnave se vselej loti celostno in na začetku, z odstranjevanjem vzrokov bolezni.
Vzporedno z zdravljenjem pa Mitja Jereb resnice delovanja narave in do sedaj skrito znanje o človeških sposobnostih, ki jih ima vsak, prenaša tudi na nove generacije terapevtov. Nekateri pridejo na izobraževanje, ker bi radi rešili svoje težave, drugi imajo obolelega v družini, tretji so to začutili kot svoje poslanstvo. Pravo veselje je med njimi videti mlade, ki do zdravja pomagajo svojim staršem in starim staršem. Z metodo MIT se naučijo varnega rokovanja z energijo in svojim elektromagnetnim poljem ter dobijo konkretna orodja in znanja, s katerimi lahko razvijajo sposobnost ustvarjanja nove realnosti ter s tem odstranitve vseh vrst zdravstvenih težav sebi in drugim.

Timotejevo pričevanje

V nadaljevanju vas vabimo tudi k ogledu pogovora z enim od mladih bolnikov, ki so se zatekli k Mitji po pomoč. Za 21-letnega Timoteja Juriča je bil Mitja Jereb zadnje upanje, saj so ga zdravniki in specialisti uradne medicine poslali domov v paliativno oskrbo (uradna definicija: paliativna oskrba je aktivna celostna obravnava bolnikov z neozdravljivo boleznijo in podpora njihovim bližnjim). Timoteja, ki je bil po številnih kemoterapijah od pasu navzdol hrom, sta k Mitji pripeljala mama in oče in od prve terapije naprej gre optimističnemu mladeniču ves čas na bolje.

Za boljše razumevanje je Timotejeva mama Anita zapisala celoten potek uradnega zdravljenja:

Timotej je pričel avgusta 2020 tožiti zaradi bolečine v kolenu. V tistem obdobju je trikrat obiskal šolskega zdravnika, ki pa ni prepoznal nobene nevarnosti. Potem je Timoteja 30. novembra 2020 poslal na magnetno resonanco. Naslednji dan so Timoteja napotili na pregled v UKC Maribor, od tam pa v UKC Ljubljana. Po pregledu na Polikliniki je bil napoten na ortopedsko kliniko. 3. decembra 2020 so opravili biopsijo, 8. decembra pa je dobil potrjeno diagnozo osteogeni sarkom. Napotili so ga na hematološki oddelek Pediatrične klinike k onkologinji dr. Oriani Velikonja, kjer so nam predstavili protokol zdravljenja: 27 ciklusov kemoterapij, ki trajajo od 4 do 5 dni in operacija, med katero so Timoteju odstranili tumor, koleno, del stegnenice in mišico. Operacija je bila 5. marca 2021. Vstavljena je bila proteza dolžine 25 centimetrov. S kemoterapijami so nadaljevali vse do 27. julija 2021. V mesecu septembru je odšel na rehabilitacijo v URI Soča. Ker ni bil cepljen proti koroni, je bil Timotej upravičen samo do enourne vaje s fizioterapevtom. Do bazena sploh ni imel dostopa.

Po vrnitvi v domačo oskrbo so se ponovno pričele pojavljati bolečine nad vstavljeno protezo v levi nogi. 5. novembra 2021 se je onkologinja odločila za MR, ki je nad vstavljeno protezo pokazala nov tumor velikosti približno 8 cm in vnetje ob protezi. 11. novembra 2021 je bila opravljena ponovna biopsija,16. novembra pa še PCT. Ker se je bolezen ponovila, so opravili tudi analizo na gen TP 53 – gen, ki povzroča tumorje. Tako je dobil Timotej novo diagnozo: LIUFUMENI SINDROM Z GENOM TP 53 OSTEOGENI SARKOM. 24. novembra 2021 so pričeli s ponovnimi kemoterapijami. Te so bile še močnejše in so prinesle veliko zapletov: afte, vročina, neznosne bolečine. Timotejeve težave so lajšali z morfijem in kopico dodatnimi zdravili. V tem času je bil kostni mozeg popolnoma nedelujoč; da je preživel, je prejemal transfuzijo. Predstavili so nam tudi ponovni načrt zdravljenja, v katerem je bila predvidena amputacija leve noge do kolka ter operacija pljuč, ker so bile metastaze prisotne tudi na pljučih. Ortoped mi je svetoval, naj naredimo vse, da ne bo potrebno rezati (to so njegove besede). Ko je bila poleg onkologinja, pa je popolnoma spremenil mnenje in je dejal, da je imel Timotej prvič od 50 do 60 odstotkov možnosti za preživetje, če si da amputirati nogo, sedaj, ko se je bolezen ponovila, pa od 20 do 30; če v amputacijo ne bo privolil, pa nima možnosti preživetja. Po štirih ciklih kemoterapij se Timotej ni odločil za amputacijo noge, tudi kemoterapije je prekinil, ker je bil v zelo slabem kondicijskem in zdravstvenem stanju. Za mnenje sem vprašala še dr. Alberta Petra Frasa, bivšega direktorja onkološkega inštituta, ki je glede na Timotejevo oslabelost podvomil, da bi poseg preživel. Onkologinja je zelo pritiskala na nas glede amputacije; ker se Timotej ni odločil zanjo, mu je prisodila še približno leto dni življenja.

V tem času smo se odločili za zdravljenje s kanabisom, imeli smo pomoč bioenergetika, uporabili smo tudi znanje, ki sem ga sproti pridobila o uničevanju rakotvornih celic (regratove korenine, semena koprive, marelične peške …). S Timotejem sva hodila na redne preglede: CT pljuč, MR in PCT. 23. marca 2022 je bil tumor še reaktiven, vendar je pričel razpadati (ob tem naj omenim, da je bila zadnja kemoterapija 31. januarja 2022).

27. junija 2022 je bila ponovno opravljena MR. Ta je pokazala, da je tumor izzvenel (ob tem moram omeniti, da je zdravnica dejala, da lahko tumor odstranimo samo z amputacijo) ter da so še vidni le majhni delci, ki pa se niso obarvali. 12. avgusta 2022 je bil pregled pri ortopedu; dr. Martinčič je dejal, da smo se odločili popolnoma pravilno, da smo zavrnili amputacijo, vendar on pač mora zagovarjati stališče zdravnikov. 25. novembra 2022 je bil opravljen CT pljuč, ki je pokazal, da je peto rebro na levi strani odebeljeno in rahlo spremenjeno, vidni sta bili dve metastazi na podpljučnici, veliki 14 in 17 mm. 8. marca 2023 je CT prsnega koša pokazal od 4 do 5 cm veliko raščo v predelu vratu in še nekaj na petem vretencu. 13. aprila 2023 je bila ponovna biopsija, ki je pokazala, da se je bolezen ponovila. Ker je Timotej prejemal že zelo močne citostatike, so se odločili za enodnevne kemoterapije: 5. junija, 15. junija ter 9. julija 2023. Po vsakem bloku kemoterapije je bilo slabše in Timotej se jih je znova odločil prekiniti. Tudi onkologinja je dejala, da je kemoterapije najbolje prekiniti, če ne pomagajo.
Proti koncu septembra se je Timoteju stanje poslabšalo. 28. septembra 2023 je bil spet hospitaliziran – imel je mravljince v nogah, za hojo je moral uporabiti bergle. Slikanje je pokazalo, da se je stanje zelo poslabšalo. V četrto in peto vretence se je zarasel tumor in se vrasel v spinalni kanal. Zdravniki so se odločili za zelo močne kemoterapije ter za tem še za petdnevno obsevanje. Po vsem tem Timotej ni več čutil nog, uhajal mu je urin. Njegovo stanje se je še poslabšalo, dobil je pljučnico, afte v ustih in požiralniku, vročino in spet je bila potrebna hospitalizacija. Prejemal je zelo močne analgetike, njegovo dihanje je bilo zelo oteženo. Takrat nam je onkologinja povedala, da so možnosti zdravljenja izčrpali, Timoteja so poslali domov v paliativno oskrbo. Za domov je dobil zelo močna protibolečinska zdravila, kapljice morfija ter injekcije proti epileptičnim napadom.

Tako sva 19. oktobra 2023 zapustila pediatrično kliniko in odšla na terapije k Mitji Jerebu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja