AktualnoZdravstvo

Skupščina združenih narodov je kljub nasprotovanju 11 držav sprejela resolucijo o »Preprečevanju in pripravljenosti na epidemije«

Skupščina združenih narodov je kljub nasprotovanju 11 držav sprejela resolucijo o »Preprečevanju in pripravljenosti na epidemije«. Deklaracija tlakuje pot t.i. globalni avtoriteti, ki bi imela vrsto pristojnosti, od samovoljne razglasitve zloglasnih zapiranj (lock downs), vsiljevanja globalnega cepljenja in cenzuriranja vsebin, ki jih smatra kot sporne. V praksi to pomeni poziv po povečanem nadzoru in uporabo digitalnih tehnologij v primeru enostransko razglašenih »epidemij« – kot npr. uporabo digitalnega dokumenta za cepljenje (Vaccine Passport).

Naslednji zaskrbljujoči del deklaracije se nanaša na t.i. globalno cepljenje, kjer izražajo ZN »globoko zaskrbljenost« nad zmanjšanim številom cepljenj širom sveta. Sledi zaveza podpori raziskavam in razvoju novih cepiv, poziv k rutinskem in stroškovno učinkovitem cepljenju ter učinkoviti promociji.

Deklaracija prav tako poudarja potrebo po stalno, ne le začasno veljavnih odlokih v primeru epidemij in vzpostavitvi posebnega namenskega sklada v vrednosti 30 milijard $ letno.

Nova deklaracija prav tako izraža »zaskrbljenost nad dezinformacijami, ki so globalno negativno vplivale na uspešnost cepljenja«. Posledično poziva na sprejetje ukrepov, ki bi tovrstne informacije – še posebej na družabnih medijih – uspešno zajezile. Gre za  neposreden poziv z cenzuri kritikov cepljenja.

Kritiki seveda zavračajo tovrstne enostranske poskuse vzpostavitve globalne avtoritete in opozarjajo na izhajajoče nevarnosti. Opozarjajo, da gre za potencialno neslutene posledice in napad na  nacionalno suverenost držav članic. Jasno je, da gre za odkrito podporo predlaganim spremembam IHR-a (Mednarodni zdravstveni pravilnik), ki jim prav tako upravičeno nasprotuje osveščeni del strokovne javnosti.

Opozarjajo, da je v teku postopek t.i. tihega strinjanja (Silent Consent), kjer se smatra, da države, ki ne odgovorijo na posamezne navedbe teksta, s tem tudi sprejemajo pogoje sporazuma. Gre za očiten poskus centralizacije moči SZO in neposredno ogrožanje demokracije, človekovih pravic in enakosti.

Jasno je, da ZN in njihove povezane organizacije, kot so SZO,  delujejo z roko v roki s ciljem vzpostavitve totalitarnih policijskih držav širom sveta – pod pretvezo zdravstva in znanosti.

Na današnjem srečanju so bili govorniki iz 158 držav, meddrugim tudi predsedniki in predsedniki vlad 34 držav, kot tudi državni sekretar ZDA, Anthony Blinken, ter nemški minister za zdravje, Dr. Karl Lauterbach, s predstavniki Organizacije za biotehnološke inovacije.

 

UN General Assembly Head Approves Declaration to Form a Global Pandemic Authority with Lockdown Enforcement Powers – Global ResearchGlobal Research – Centre for Research on Globalization