AktualnoŠolstvo

Poziv ravnateljem vrtcev in OŠ

Spoštovani ravnateljice in ravnatelji!

Na začetku naj vas spomnimo na nesporno dejstvo, da v naši družbi ni splošnega strinjanja o tem, da naj bi se o tematiki LGBT predavalo že  otrokom v vrtcih in osnovnih šolah. Če v vaši ustanovi predvidevate ali izvajate tovrstne vsebine, vas javno pozivamo, da o njih obvestite starše otrok in predhodno pridobite s strani staršev ustrezno soglasje. Večina slovenskih staršev žal ne ve nič o takih predavanjih v vrtcih in šolah.

Kaj se skriva v ozadju?

Hiter pregled finančnih transakcij zgolj enega od društev LGBT pokaže, da je ta nevladna organizacija v zadnjih desetih letih samo od državnih subjektov prejela več miljonov sredstev. Plačniki so, poleg ostalih, tudi osnovne šole in vrtci. Društva in neprofitne organizacije, ki obravnavajo tematiko LGBT, se skušajo aktivno prebiti v šolo, saj slednja otrokom še vedno predstavlja avtoriteto. Naučeni smo, da ne dvomimo v to, česar se v šoli učimo, ampak vse jemljemo kot dejstva in dobronamernost jemljemo kot samo po sebi umevno.

V obdobju, ko se najstniki sprašujejo o svoji identiteti in iščejo svoje mesto v družbi, so lahko razlage o možni spremembi spola oz. domnevni t.i. „neprimernosti spola“ zelo obremenjujoče in po našem mnenju popolnoma neprimerne, bolje rečeno šokantne.  Predavanja o LGBT prehitevajo z odgovori, za katere odraščajoče osebe, kaj šele otroci, še niso dozoreli, najstnikom ponujajo hitre rešitve in virtualen svet, v katerem naj bi se počutili sprejete.

Podajanja vsebin o LGBT v šolah so prefinjeno zamaskirana. Naslovi delavnic ne govorijo o sprememba spola ali istospolnosti, ampak naslavljajo človekove pravice, preprečevanje nasilja, sprejemanje drugačnosti … – pod krinko tovrstnih naslovov se te vsebine žal prebijejo v šolo. Zelo pomembno je tudi, kdo so izvajalci delavnic, saj je LGBT kot ideologija zelo agresivna. Predstavlja se kot znanost in zato naj bi imela svoj prostor tudi v šoli. Ideologija LGBT se na državni ravni predstavlja kot borka za človekove pravice in si tako popolnoma neupravičeno odpira vrata v šole in vrtce.

S tem pozivom ne želimo nikogar potiskati ob rob in smo popolnoma za toleranco tudi na področju spolnega prepričanja posameznikov in njihovih praks. A le dokler vsebine ne vdirajo v pravice ostalih, v tem primeru večine  družbe, kaj šele njenega najranljivejšega dela! Nedvomno pa je naša dolžnost, da zavarjujemo najmlajše pred prefinjenimi manipulacijami! Nedopustno je, da nekatere odrasle skupnosti spravljajo otroke v stisko in nelagodje, ko jih skozi delavnice nagovarjajo na način, da je z njimi morda nekaj narobe, ko jim pod krinko “svobodnega izražanja pravega jaza” ponujajo »rešitev« – trajno spremembo spola. To pa je nepovratno dejanje, od tu poti nazaj zanje več ni. Celo Svetovna zdravstvena organizacija državam priporoča, da se v učne načrte vključi “celostno spolno vzgojo.” Malčke naj bi že v vrtcih poučili o užitkih ob dotikanju svojega telesa in masturbaciji,  otroke do 11 leta o varni in prijetni spolni izkušnji!!! 

Poimenujmo tovrstne izpade s pravimi besedami, sicer nismo vredni svojih otrok. Gre za poskus vdora pedofilije pod krinko „tolerance“. Tovrstne šokantne poskuse moramo v kali zatreti in odgovorne, tako avtorje, kot tudi eventuelne podpornike, kazensko ovaditi.

Otroštvo je čas za rast, razvoj in igro. Naj otroci ostanejo otroci, brez vsiljenega spraševanja kdo jim je všeč in katerega spola naj bi postali – s podlim namenom, ki na široko odpira vrata številnim manipulacijam in morebitnim zlorabam otrok in mladostnikov.

Naša država se do sedaj o tem priporočilu še ni opredelila – to lahko pomeni tudi, da mu ne nasprotuje. Močno upamo, da mu nasprotujete vsaj vi, starši in učitelji.

Pozivamo vas, da storite vse, kar je v vaši moči, da skupaj omogočimo našim otrokom človeka vredno življenje in preprečimo kakršnekoli podle namene izprijenega dela družbe, ki se čuti poklicano, da na glavo postavlja vse tisočletne moralne norme z vsiljevanjem svojih bolnih idej zdravemu delu družbe!