AktualnoSooskrbaZdravstvo

Oddaja FAKTOR na TV3, 24.05.2023: Kdo še potrebuje kmete – Meta Vrhunc, Maja Marčič

Daleč od tega, da bi bilo naše kmetijstvo dobro in da je naša kmetijska politika odraz odgovornosti do naše zemlje in ljudi, saj podpira konvencionalno, ki je dejansko metoda samouničenja. Z umetnimi gnojili, pesticidi, friziranimi semeni smo v odvisnosti, kjer nas agro-koncerni hočejo imeti. Izgubili smo več kot 80% kulturnih rastlin, 75% žuželk in ptic, dotolkli smo mikroorganizme v tleh, zemlja izgublja plodnost v enaki meri kot jo izgublja degeneriran človek. 

 

Da pa se zastavlja vprašanje, ali kmeta potrebujemo, je nedopustno. Namen uničiti naš narod sedaj še z uničenjem našega kmetijstva mora biti razmisleka sposobnemu prepoznaven.


Žita iz Ukrajine, ki naj bi jih po volji EU namesto lastne pridelave uvozili, so iz gensko spremenjenih semen in tretirana z v EU prepovedanimi pesticidi. Izkušnje iz Madžarske, Poljske in Romunije kažejo izjemen pogin živali, ki so jih z njimi krmili, in kritično zmanjšanje rodnosti. Mnogi prehranski izdelki iz tujine vsebujejo primesi moke insektov, ki ima, po japonski študiji, primešan grafenov oksid. Vse je torej še en poskus uničenja človeka.


Slovenija ni samooskrbna. Kmetijsko proizvodnjo moramo s kmetu ljubeznivo politiko nujno povečati, kmetijstvo preusmeriti od metode samouničenja v metodo zdravljenja, torej ekološko, še bolje biodinamično kmetovanje. Dokler se to ne zgodi, nam naše kmetijstvo, tako kot zmore, zagotavlja mnogo varnejšo hrano kot uvoz iz tujine. Vsi, ki smo sposobni razmišljanja, se moramo ta trenutek postaviti v bran kmetijstva kot ga imamo.